Potențialii clienți, care au îndurat cumplit așteptând peste noapte în ger, cu temperaturi coborând sub 9 grade Celsius, au reacționat cu furie după ce principalul magazin Apple din Beijing, situat în cartierul Sanlitun, a eșuat deschiderea pentru lansarea iPhone 4S.
Apple a avertizat că magazinul se va deschide la ora 7 dimineața. La ora 7.15, lumea începuse să strige “Deschideți ușa!” și ”Mincinoșilor!”, după ce un bărbat a spus la o portavoce că telefonul nu va fi disponibil pentru vânzare astăzi, fără să dea alte explicații. Poliția din Beijing a blocat accesul în magazine după ce acesta a fost bombardat cu ouă de către mulțimea furioasă.

În altă parte în capitală, lansarea a decurs mult mai lin. La magazinul Apple din vecinătatea Xidan, compania a vândut 1.000 de bilete care ofereau posibilitatea achiziționării a maximum două telefoane iPhone 4S de fiercare.
În Shanghai, un magazin din cartierul Pudong a deschis cu o oră mai devreme pentru a se acomoda cu mulțimea care aștepta afară, vânzând telefoanele imediat.
“Sunt foarte supărat. Ei au spus că vor începe să vândă iPhone 4S la ora 7 dimineața, dar mi-au spus că au vândut toatele telefoane de când am ajuns eu aici, la ora 6”, a spus un pensioner în vârstă de 59 de ani care încerca să cumpere un telefon pentru fiica sa.
Magazinele Apple din China generează, pe medie, cel mai mare trafic și cele mai mari vânzări decât orice altă companie din lume, a spus în ianuarie Peter Oppenheimer, CFO al Apple.
Confruntările de azi nu au fost primele la magazinul din Sanlitun, în timpul lansării unor noi produse. În luna mai, magazinul a fost închis temporar când un grup de clienți care doreau să cumpere iPad 2 a devenit de necontrolat. Patru persoane au fost rănite, iar o ușă din sticlă a magazinului a fost spartă.