Deţinătorii de carduri UnionPay, cea mai mare reţea de plăţi şi clearing din China, vor putea să-şi utilizeze telefoanele iPhone, tabletele iPad şi ceasurile Apple Watch pentru a face plăţi prin serviciul Apple Pay. Utilizatorii de dispozitive Samsung Galaxy şi Note vor avea opţiuni similare prin serviciul de plăţi Samsung Pay.

Chiar dacă se vor lovi de concurenţa venită din partea serviciilor de plăţi Alipay (lansat de Alibaba Group Holding Ltd) şi Tenpay (lansat de Tencent Holdings Ltd.), care au deja o bază solidă de clienţi, pentru companiile străine China reprezintă o oportunitate de a profita de o piaţă unde plăţile mobile au crescut cu 134% anul trecut până la 22.600 miliarde de yuani (3.500 miliarde de dolari). Potrivit firmei de cercetare iResearch, serviciul Alipay controla 83% din piaţa de plăţi mobile din China în 2014, urmat de Tenpay cu o cotă de 10%.

Înfiinţat în 2002 de Consiliul de stat din China şi Banca Centrală şi având printre acţionari o serie de mari bănci chineze, China UnionPay are peste 4,6 miliarde de carduri bancare în circulaţie şi o reţea în peste 150 de ţări.

Cele două instrumente de plăţi mobile vor fi disponibile pentru deţinătorii de carduri China UnionPay de la începutul lui 2016, după efectuare de teste şi obţinerea autorizaţiilor necesare din partea organismelor chineze de reglementare, au precizat companiile. AGERPRES