Potrivit 247Wallst.com, iPhone 5C, care are un preț de listă de 99 dolari (variant de 16 GB) la un contract pe 2 ani, va fi vândut prin Walmart cu 79 dolari. De asemenea, iPhone 5S va fi vândut cu 189 dolari (varianta de 16GB), tot cu contract pe 2 ani, față de un preț de listă de 199 dolari.
Ieftinirea unor produse noi la doar două zile de la lansare este ceva cu totul nou pentru Apple, scriu cei de la 247wallst.com. De ce ar face Apple asta?
Nu e niciun secret că noile iPhone au avut parte de o întâmpinare calduroasă de excepție și probabil Apple țintește creșterea numărului de unități vândute permițând celor de la Walmart să reducă imediat prețul telefoanelor. În cazul în care consumatorii vor crede că va fi îmbulzeală pentru noile telefoane, ei bine, ei vor crea una.
Cel mai probabil, Apple urmărește o strategie. Compania știe că vânzările de telefoane inteligente cu preț redus sunt așteptate să explodeze în următorii ani. Chiar dacă iPhone 5C la 99 dolari este o achiziție bună, consumatorii mai chivernisiți ar putea avea nevoie de o reducere suplimentară pentru a-și cheltui sumele limitate.
Dacă vânzările Walmart vor demonstra că reducerea de preț va promova produsele și va genera profituri, compania se la orienta cu succes în acea direcție în care prețul dictează pentru consumatori și unde creșterile sunt așteptate. Aceasta ar putea face o diferență semnificativă în vânzările viitoare ale Apple din China și alte economii emergente.
Oferta noilor telefoane cu discount pare a fi limitată. Potrivit CNET, precomenzile pentru 5C pot fi plasate prin Walmart începând de vineri și trebuie ridicate și plătite până pe 25 septembrie. Comenzile vor fi onorate după principiul primul venit, primul servit. În cazul iPhone 5S, acestea nu sunt disponibile pentru precomenzi, ceea ce înseamnă că doritorii trebuie să meargă la Walmart pentru a cumpăra telefonul cu discount.
După două zile în care au pierdut 7,6%, acțiunile Apple au reușit ieri să închidă în creștere cu 1,06%, la 472,69 dolari, în contrast cu piața, care a scăzut cu circa 0,2%. Valoarea de piață a companiei este acum de 429,4 miliarde dolari.