Anul trecut, un prototip iPhone 4 a fost cumpărat de un blog despre gadget-uri la preţul de 5.000 de dolari. Exemplarul pierdut anul acesta a fost găsit într-un bar mexican din San Francisco şi potrivit unor surse anonime, a fost vândut la numai 200 de dolari. Încă nu se cunosc detalii cu privire la design şi sistemul operare.
Lansarea noului iPhone va avea loc, cel mai probabil, la începutul lunii octombrie. Compania a refuzat să comenteze incidentul. La două-trei zile după ce exemplarul a fost pierdut în barul Cava 22 din San Francisco, reprezentanţii Apple au contactat Departamentul de Poliţie din San Francisco şi au declarat că obiectul este nepreţuit şi trebuie să fie returnat în siguranţă.
Compania a detectat electronic iPhone-ul, în casa unei familii din cartierul Bernal Heights. Atunci când autorităţile s-au prezentat la domiciliu, bărbatul cu care au vorbit a recunoscut că a fost la Cava 22 în seara respectivă, însă a negat că ar şti ceva despre iPhone-ul pierdut. În urma cercetărilor efectuate la faţa locului, telefonul nu a fost găsit, iar bărbatul a negat că ar şti ceva despre acesta, chiar şi atunci când reprezentanţii Apple i-au oferit bani în schimbul informaţiilor.
După incidentul de anul trecut, compania Apple a luat măsuri suplimentare de protecţie a prototipurilor, însă acestea nu au dat roade aparent.
Exemplarul rătăcit este identic unui iPhone 4 şi este imposibil ca cineva să-şi dea seama că este vorba de un prototip, după aspectul exterior, potrivit unui raport 9to5Mac.com.
Cel care este vinovat pentru incidentul de anul trceut este, Robert Gray Powell, un inginer de la Apple, în vârstă de 28 de ani, care a uitat telefonul într-o berărie germană din Redwood City, California.
Legea din California spune că orice individ care îşi însuşeşte obiectele găsite poate fi acuzat de furt. De asemenea, orice individ care primeşte în cunoştinţă de cauză obiecte procurate în mod ilegal poate fi închis până la un an.
Sursa: CNET