Apple a anunţat că începând de azi cei care au un iPhone 3G, iPhone 3GS, iPhone 4, iPod touch  şi iPad îşi pot instala noul sistem de operare iOS 4.2. Noul sistem de operare aduce peste o sută de noi facilităţi, incluzând multitasking pentru iPad, foldere pentru aplicaţii, inbox unificat pentru mail, AirPlay şi AirPrint precum şi aplicaţia Find My iPhone.
Aplicaţia Find My iPhone permite celor care au un iPhone 4, iPad sau noul iPod Touch să îşi localizeze aparatul atunci când l-au rătăcit. Odată activată această funcţie telefonul poate fi localizat pe o hartă, poate afişa un mesaj pe ecran, se poate seta un cod de blocare a acestuia sau se pot şterge datele de la distanţă. Datele vor putea fi recuperate dacă s-a făcut inţial un backup. Această funcţie era disponibilă înainte contra cost.
Funcţia AirPrint permite printarea email-urilor, a fotografiilor şi a documentelor în general direct de pe aparatele prevăzute cu iOS 4.2, iar AirPlay poate fi folosit pentru streaming-ul de media de pe dispozitivele mobile pe Apple TV.
SURSA: Apple