Mai mulţi utilizatori ai aplicaţiei WhatsApp au reclamat faptul că au primit mesaje prin care erau îndemnaţi să descarce aplicaţia prin intermediul site-ului WhatsApp Gold, site al cărui link era distribuit prin mesaje, scrie Agerpres. Facilităţile suplimentare ale serviciului WhatsApp Gold, despre care escrocii susţineau că a fost anterior disponibil doar pentru celebrităţi şi oameni politici de top, includeau posibilitatea de a transmite simultan sute de fotografii, seturi noi de emoticoane, posibilitatea de apel video, caracteristici de securitate superioare variantei normale a aplicaţiei şi mult mai multe opţiuni de personalizare.

Totul este însă o înşelăciune. Descărcarea variantei Gold de pe site nu face decât să infecteze telefonul sau tableta cu malware. Această înşelăciune a fost practicată în trecut şi sub numele de WhatsApp Plus.

Responsabilii aplicaţiei WhatsApp îi blochează pe utilizatorii care dispun de software neautorizat în telefoane. Mai mult decât atât, în secţiunea de întrebări frecvente (FAQ) de pe site-ul oficial WhattsApp se precizează explicit că WhatsApp Plus este o aplicaţie care nu a fost dezvoltată de WhatsApp şi care nu este autorizată de WhatsApp (…) Dezvoltatorii WhatsApp Plus nu au nicio legătură cu WhatsApp şi noi nu susţinem WhatsApp Plus.

Cea mai bună modalitate de a evita escrocheria WhatsApp Gold sau Plus, sau orice altă înşelăciune de acest tip, este de a ignora şi şterge orice mesaj prin care eşti invitat să o încerci, să o descarci şi să o instalezi etc. De asemenea trebuie evitată descărcarea de aplicaţii din alte surse decât Google Play Store sau App Store, mai recomandă reprezentanţii WhatsApp.