Au suspendat Uber! Se petrece pe 30 septembrie, la Bruxelles. Locuitorii capitalei belgiene nu vor putea comanda o mașină Uber pe tot parcursul dimineții zilei de joi, 30 septembrie. Acest lucru se întâmplă după ce compania a decis să își suspende temporar aplicația.

Măsura este o premieră în Europa. Această suspendare temporară va merge mână în mână cu o demonstrație a șoferilor LVC (închiriere de vehicule cu șofer) care cer o reformă a sectorului.

„Pe 30 septembrie, șoferii LVC vor ieși pe străzile din Bruxelles pentru a cere guvernului să își respecte promisiunea de a reforma reglementările învechite care guvernează sectorul taxiurilor / LVC. La cererea șoferilor și în semn de solidaritate cu acțiunea lor, Uber își va închide temporar aplicația. Utilizatorii nu vor putea rezerva o călătorie între orele 8:30 și 11:30. Oricine dorește să comande o călătorie pe Uber va vedea afișat în aplicație un mesaj care anunță că nicio cursă nu va fi disponibilă în timpul evenimentului șoferilor”, se arată într-un comunicat remis de Uber.

Care sunt nemulțumirile

Protestul vine după ce în vara acestui an guvernul belgian și-a luat angajamentul de a veni cu o reformă care să reglementeze mai bine activitatea în acest sector, promisiune ce nu s-a materializat până la urmă, mai arată sursa citată.

În luna mai, s-a aflat că, pentru a evita plata taxelor de venituri de 6 miliarde de dolari, Uber, compania de ride sharing, s-a folosit de un proces complex. Acesta a implicat 50 de companii fictive din Olanda. Lucrurile au fost scoase la iveală în urma unui studiu al Centrului Internaţional pentru Cercetare şi Responsabilitate privind Impozitul pe Venit (CICTAR).

Studiul, citat de Business Insider, spune că, în urmă cu doi ani, Uber declara că suferă pierderi operaționale în valoare de 4,5 miliarde de dolari la nivel global (excluzând Statele Unite şi China). Totuși, realitatea este alta. CICTAR arată că în perioada în care Uber declara că suferă pierderi uriașe, compania, de fapt, a reușit să încaseze un venit operaţional de 5,8 miliarde de dolari

Sursă foto: Dreamstime