Pentru orice ți-ai propus să faci astăzi, există deja o aplicație care să-ți ușureze munca. Iar când vine vorba de cele care să te miște de pe canapea, să te îndepărteze de birou și să te motiveze să îți schimbi obiceiurile nesănătoase, există o listă lungă de unde poți alege. 

De obicei, atunci când ai nevoie de o schimbare, de cele mai multe ori cauți ajutorul în exterior. Iar opțiunile sunt cât se poate de diversificate. De pildă, poți cheltui foarte mulți bani pe programe de work out și nutriționiști sau poți descărca una dintre aplicațiile gratuite, pe care le-am testat și care promit să te mențină în formă. 

5 aplicații care au grijă de silueta ta

Disponibilă gratuit atât pentru deviceurile pe Android cât și pentru cele pe iOS, aplicația 7 minute Workout este dedicată acelora dintre noi care nu au foarte mult timp liber și ne atrage cu o serie de exerciții eficiente care, în urma unor studii solide, s-au dovedit a fi foarte benefice pentru organism. Odată instalată, aplicația nu necesită conexiune la internet și nici cine știe ce echipament de fitness și îți cronometrează turele de exerciții, ajutându-te, totodată, să îți organizezi antrenamentele pe zile. 

Să stai să-ți numeri caloriile consumate poate fi foarte obositor. MyFitnessPal, este o aplicație care transformă această activitate într-o planificare inteligentă a exercițiilor fizice menite să ardă numărul acestora. Aplicația este disponibilă gratuit pentru iPhone și Android și se conectează cu aplicații și accesorii precum Endomondo, Runtastic, FitBit, Withings, Jawbone UP sau Apple Watch.

De asemenea, o altă opțiune este C25K Couch to 5K. Vorbim despre o aplicație disponibilă atât în variantă gratuită cât și premium și este dedicată acelora dintre noi care nu au mari tangențe cu sportul, dar vor să aibă un program de exerciții potrivit stării sale de fizice și efortului obișnuit. În cadrul acesteia, printre altele, îți vei putea alcătui și propriile playlist-uri cu muzică pentru alergat. Oricum, vine și cu facilități plătite, iar prețul pentru varianta premium este infim. Tot pentru aceia dintre noi care sunt pasionați de alergat, RunKeeper este o aplicație care îți creează și îți calculează rutele de jogging și îți evaluează performanțele. De asemenea, îți va monitoriza și starea de sănătate.

Cât despre aplicația Lose it!, aceasta vine cu un program adaptat obiceiurilor și nevoilor fiecărui utilizator. Imediat după ce a fost instalată, fiecare user va completa câmpurile legatde de greutate, vârstă și sex. Dotată cu o bază de date solidă în ceea ce privește informațiile legate de alimentele care intră în meniul nostru de zi cu zi, aplicația este ideală pentru monitorizarea aportului de calorii pe care îl are fiecare.