Aplicaţia Trust4Mobile oferă criptare în timp real pentru a preveni compromiterea convorbirilor sau a mesajelor text, permițând corporațiilor sau persoanelor fizice să facă schimb de informații într-o manieră securizată fără a investi în echipamente sau infrastructură de securitate costisitoare.

Dacă în cazul datelor salvate pe calculatoarele, marea majoritate a organizaţiilor folosesc tehnologii de criptare, telefoanele sunt expuse în permanență atacurilor cibernetice. “Securitatea informaţiilor transmise de pe dispozitivele mobile este un subiect fierbinte, iar rolul nostru este de a educa utilizatorul, pentru a cunoaşte riscurile la care se expune, și de a-i oferi soluţii viabile de protecţie. Trust4Mobile este o astfel de soluţie, securitatea convorbirilor și a informaţiilor transmise prin mesaje text fiind garantată prin utilizarea tehnologiilor de criptare.”, a declarat Adrian Floarea, directorul comercial al certSIGN.

Trust4Mobile este o soluţie software inovativă, neintruzivă, uşor de instalat şi utilizat pe terminalele mobile de comunicaţii, oferind utilizatorului controlul total asupra componentelor care asigură protecţia. Aplicaţia utilizează tehnologii avansate de criptare, pe bază de infrastructuri cu chei publice.

Certificatele digitale și cheile de sesiune, generate pentru fiecare apel inițiat sau mesaj transmis, sunt stocate pe smart card-uri sau, la alegerea utilizatorului, pe dispozitivul mobil.

Aplicaţia este disponibilă pentru dispozitivele mobile cu sistem de operare Android şi funcţionează în reţelele 3G, 4G și wireless.