Aplicația numită ,,harta datornicilor” este folosită în China și poate fi accesată prin intermediul WeChat, o platformă socială populară în țară.

Aplicația îi avertizează utilizatori cu un flash atunci când la mai puțin de 500 de metri de se află un datornic. Aceasta arată, de asemenea, locația exactă a utilizatorilor datornici , deși nu este clar dacă sunt disponibile și informații personale.

Gândită pentru a face indivizii să supravegheze persoanele cu datorii, nu este clar cât de mare este suma datorată pentru ca persoana să fie inclusă pe harta datornicilor. 

Totuși, această aplicație este doar răul cel mai mic, fiind bine cunoscut faptul că până în 2020 China intenționează să implementeze un sistem de credite sociale, prin care cei 1,4 miliarde de cetăţeni vor fi evaluaţi în funcţie de comportamentul lor, în timp real. Astfel fiecare va primi sau va pierde puncte, pe baza unor anumite criterii.

 Cei care ajung la statutul de ”cetăţeni de top” primesc tratament VIP în aeroport, credite cu anumite discounturi şi alte beneficii. Iar cei care au cele mai puţine credite sociale vor avea de suferit. Aceștia vor avea acces mai greu la locuri de muncă bune sau la internet de mare viteză, ba chiar le-ar putea fi interzis să îşi înscrie copiii în şcolile bune.