“În acest sens, pentru vizarea carnetelor de rentier agricol, rentierii se pot prezenta la centrele judeţene ale APIA începând cu data de 1 martie 2011. Rentierii agricoli cu domiciliul în Bucureşti se pot prezenta atât la Centrul APIA al Municipiului Bucureşti, cât şi la Centrul judeţean APIA Ilfov”, se arată într-un comunicat de presă al APIA.
Conducerea Agenţiei precizează că “în cazul în care rentierii agricoli ale căror carnete de rentier au fost vizate de către birourile judeţene ale Oficiului Naţional de Rentă Viageră Agricolă, în perioada 1 ianuarie – 27 ianuarie 2011, rămân valabile, iar renta agricolă viageră va fi plătită de APIA”.
Această schimbare are loc ca urmare a adptării OUG de reorganizare a Ministerului Agriculturii. Astfel, ADS va disponibiliza, începând cu 1 februarie, 80 de persoane, o parte dintre acestea fiind angajaţii care s-au ocupat de renta viageră. La ora actuală, ADS are 247 de angajaţi şi are în administrare 300.000 hectare terenuri agricole, dar şi de urmărit contractele de concesionare şi valorificare a pachetelor minoritate de acţiuni deţinute de stat la companiile agricole.