Acesta a trimis o scrisoare deschisă prin care îi solicită lui Klaus Iohannis să se implice.

„Vă scriu aceste rânduri pentru a vă atrage atenţia în legătură cu Ordinul nr. 3519/29 iulie 2020 semnat de ministrul lucrărilor publice, dezvoltării şi administraţiei prin care preţul de vânzare al locuinţelor ANL a fost majorat cu peste 50%. (…) Vă solicit să vă implicaţi direct în soluţionarea acestei situaţii prin care Guvernul României sabotează cu bună ştiinţă tinerii şi familiile tinere din ţară prin majorarea cu 50% a valorii preţului de vânzare al locuinţelor ANL”, se arată în scrisoarea deschisă semnată de Marian Oprişan.

Propune înghețarea prețului locuinţelor ANL la nivelul anului 2019

Solicitarea vine după ce valoarea de înlocuire pe metru pătrat a locuinţelor ANL a fost stabilită, pentru 2020, la 2.996,00 lei/mp. În 2019, valoarea a fost de 1.916,42 lei/mp.

Oprișan spune că acest cost nu poate fi suportat de către tineri.

„Această majorare nepermis de mare a valorii de înlocuire compromite însăşi ideea de locuinţe sociale pentru tineri deoarece metrul pătrat cu care se va vinde o locuinţă ANL devine egal cu metrul pătrat cu care vând locuinţele dezvoltatorii imobiliari. Pe de altă parte, această majorare a metrului pătrat la locuinţele ANL are loc într-o perioadă în care toţi analiştii avertizează de iminenţa producerii unei crize economice, iar datele statistice din ultima perioadă arată că numărul şomerilor este pe zi ce trece mai mare! (…) Această majorare nu poate fi suportată de către cei care locuiesc în ANL-uri, mai ales în această perioadă dificilă în care criza economică şi şomajul reprezintă ameninţări imediate”, a precizat Oprişan.