Evenimentul “Apel La O Viaţă Sănătoasă!”, ce a avut loc joi, 09 aprilie 2015, în intervalul orar 10:30 – 13:30 la Muzeul Sportului – COSR (Comitetul Olimpic Sportiv Român) şi Stadionul Naţional de Rugby “Arcul de Triumf” a adunat peste 200 de copii şi părinți, şi în prezenţa D-nei Ministru al Tineretului si Sportului (MTS) Gabriela Szabo, a oferit participanţilor o serie de activităţi dintre care: vizitarea Muzeului Sportului COSR, sfaturi de nutriţie oferite de Dr. Alin Popescu,  vizionare film cu olimpicii României de la toate sporturile şi ateliere sportive susţinute de antrenori şi sportivi ai rugbyului românesc.

La finalul activităților, toţi participanţii au fost premiaţi de către echipa organizatorilor, formată din Rebeca Walter – Preşedinte Fundaţia Wings, Haralambie Dumitraş – Preşedinte FRR  si D-na Ministru MTS Gabriela Szabo, iar Dorian Popa le-a oferit o sesiune de autografe turor participanţilor.

”Prin iniţiativele noastre dorim să sprijinim prin orice mijloace şi eforturi, drumul copiilor aflați în dificultate către o viață mai bună, mai sănătoasă. Fundația Wings se implică activ în conştientizarea tinerilor asupra beneficiilor unui stil de viață sănătos. Credem cu tărie că doar prin prevenirea problemelor de sănătate încă din copilărie și încurajarea unui stil de viață activ putem asigura un viitor mai bun copiilor noştri. Copiii supraponderali sau obezi au mai multe şanse să rămână obezi ca adolescenţi. 80% dintre aceştia devin adulţi obezi. Acţiunile desfăşurate împreună cu Federaţia Română de Rugby s-au demonstrat foarte atractive pentru copiii vizați de programele noastre. Evenimentul de astăzi este doar unul dintre evenimentele pe care le organizăm în cadrul unui program mai amplu planificat pentru anul acesta, prin care ne propunem să conștientizăm atât copii cât și părinții asupra beneficiilor aduse de un stil de viata sanatos, prin alimentatia corespunzatoare și practicarea activităților sportive cu regularitate.” Rebeca Walter – Președinte Fundația Wings.

"Copiii sunt garanţia viitorului, iar acest viitor este responsabilitatea noastră, aşa cum sunt şi copiii. Trăim vremuri  în care priorităţile ne sunt tehnologizate, în care informaţiile, deşi multe, nu au timp suficient să fie decantate şi asimilate. Ne-am gândit împreună cu Fundaţia Wings – la un eveniment care să înglobeze cât mai convingator punctele principale ale unei vieţi sănătoase – nutriţia şi sportul. L-am construit ca o experienţă practică, distractivă, pentru ca micuţii participanţi să înţeleagă singuri ceea ce este mai important, învătând şi jucându-se în acelaşi timp. Federaţia Româna de Rugby sprijină activ orice iniţiativă de acest fel, în care copiii noştri învaţă să fie adulţii responsabili de mâine. Rugbyul şi sportul în general poate fi garanţia unei dezvoltări armonioase, important fiind sa canalizăm energia copiilor în acest sens." Haralambie Dumitraş – Preşedinte FRR.

Fundația Wings: Fundația Wings este o organizaţie non-guvernamentală, non-profit și apolitică ce oferă din 2010 servicii sociale în conformitate cu standardele Uniunii Europene. Prin inițiativele noastre dorim să sprijinim prin orice mijloace și eforturi, drumul tinerilor aflați în dificultate către o viață mai bună, către o viață mai sănătoasă. Apreciem interesul și ridicăm la rang de “CEL MAI FRUMOS GEST UMANITAR” implicarea activă în derularea proiectelor noastre ca parteneri, donatori, voluntari, susţinători ai fundației, prin acordarea de diplome, recunoaștere şi mulțumire prin orice mijloace publicitare și de informare mass media.

Federația Română de Rugby: Federaţia Română de Rugby este forul national al rugbyului românesc. Cu o tradiţie de peste un secol, FRR coordonează activităţile juniorilor şi seniorilor, supervizând atât sportul de performanţă, cât şi pe cel de masă şi promovând valorile care constituie temelia sportului cu balonul oval: respect, solidaritate, fair-play, determinare. Performantele rugbyului românesc cuprind victorii împotriva unor naţiuni de renume în rugbyul mondial, cât şi participări consecutive la toate ediţiile Cupei Mondiale de Rugby organizate pana acum, cea ma recentă urmând să fie Rugby World Cup 2015, care urmează să aibă loc în septembrie – octombrie în Anglia.

Comitetul Olimpic si Sportiv Roman (COSR): este o asociatie de interes national apartinand miscarii olimpice, care se organizeaza si functioneaza in baza statutului propriu elaborat in conformitate cu prevederile Chartei Olimpice si legislatiei romane in vigoare. Are rolul de a propaga principiile fundamentale ale olimpismului la nivel national, precum si de a sprijini crearea de institutii care se dedica educatiei olimpice. Sprijina sportul de inalta performanta si are obligatia de a alcatui Echipa Romaniei care participa la Jocurile Olimpice. De asemenea, COSR trebuie sa organizeze si sa conduca delegatiile sale atat la Jocurile Olimpice cat si la alte competitii internationale patronate de Comitetul International Olimpic (CIO).