Cea mai mare diferenţă de preţ se observă în cazul apartamentelor cu două camere, unde preţul mediu al unui apartament situat în Ilfov este cu aproape 17% mai mic decât preţul unui apartament din cea mai apropiată zonă aflată în interiorul Bucureştiului. Cea mai mică diferenţă se înregistrează în cazul apartamentelor cu trei camere, de numai 4,6%.  Pentru o garsonieră, un proprietar cere în Ilfov cu 13,5% mai puţin decât în Bucureşti.
Cele mai ieftine locuinţe se regăsesc în  Bragadiru, cu un preţ mediu de 42.500 euro. La polul opus se află oraşul Voluntari, în care preţul mediu pentru o locuinţă este de 61.000 euro.
În ceea ce priveşte garsonierele, cea mai ieftină localitate este Popeşti-Leordeni, unde un proprietar cere pentru o garsonieră un preţ mediu de 21.000 euro. Măgurele este cea mai scumpă localitate din acest punct de vedere, cu un preţ mediu pentru o garsonieră de 39.000 euro.

Pe segmentul apartamentelor cu două camere, cele mai ieftine localităţi sunt Bragadiru, Buftea şi Popeşti- Leordeni cu acelaşi preţ mediu de 40.000 euro, iar cel mai scump este oraşul Voluntari cu un preţ mediu de 46.700 euro.
Bragadiru rămâne şi pe segmentul apartamentelor cu trei camere cea mai ieftină localitate, cu un preţ mediu de 54.500 euro, iar oraşul Voluntari cel mai scump, cu un preţ mediu de 85.000 euro.  
Analiza a fost realizată pe baza preţurilor de strigare din şapte localităţi din judeţul Ilfov, comparativ cu zonele apropiate din interiorul Bucureştiului, în perioada 1.08.2010 – 1.11.2010.  Circa 60% imobilele scoase la vânzare în judeţul Ilfov sunt locuinţe noi, pe când 70% din anunţurile de vânzare din interiorul Bucureştiului reprezintă locuinţe vechi.