Cu toate că în ultima perioadă preţurile locuinţelor au înregistrat un trend descendent, acestea variază în funcţie de disponibilitatea proprietarului de a negocia, astfel încât apartamentele nou construite au ajuns să fie mai ieftine decat cele din blocurile vechi, din anii ’60, potrivit companiei EuroMetropola.

Există în acest moment apartamente moderne mai ieftine chiar şi cu 24.000 euro faţă de altele situate în blocuri vecine, construite în 1962, exemplifică oficialii EuroMetropola. Potrivit acestora, oferta nu este superioară doar din punct de vedere financiar, ci şi în ceea ce priveşte suprafeţele sau calitatea materialelor folosite la construcţie.

Dezvoltatorii imobiliari – gata să vândă sub preţul pieţei

Diferenţa de preţ se datorează în primul rând disponibilităţii dezvoltatorilor imobiliari de a vinde sub preţul pieţei, din dorinţa de a debloca un capital investit cu scopul iniţierii altor proiecte rezidenţiale, afirmă consultanţii companiei imobiliare.

În acest moment este foarte important să lansezi pe piaţă un produs vandabil, care trebuie în mod obligatoriu să răspundă pozitiv câtorva criterii esenţiale: preţ, locaţie şi calitate, explică specialiştii EuroMetropola.

Diferenţe mari de preţ

Potrivit ofertelor din portofoliul EuroMetropola, un apartament cu două camere, într-un bloc construit în acest an, de tip P+3, cu o suprafaţă de 70 de metri pătraţi construiţi, în zona Bucureştii Noi, are un preţ de 65.000 euro. În acelaşi timp, un apartament cu două camere, cu o suprafaţă 53 de metri pătraţi, construit în 1962, are un preţ de 89.000 euro. Aceeaşi tendinţă se observa şi în cazul garsonierelor noi, care costă în jur de 58.000 euro, comparativ cu cele vechi, pentru care proprietarii cer 65.000 euro.

SURSA: EuroMetropola