Apare un spital nou în județul Constanța

Apare un spital nou în România! Ministerul Sănătății (MS) a anunţat o nouă investiţie realizată prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Investiția valorează peste 510 milioane de lei.

Este vorba despre un nou spital dedicat Policlinicii Municipale Constanţa, cu specializări în cardiologie şi oncologie. Noul spital va include echipamente de ultimă generaţie, asigurând îngrijire medicală de înaltă calitate pentru pacienţi. Fiecare specialitate va avea câte două funcţionalităţi:

  • ambulatoriu cu paturi de zi (40 paturi);
  • spitalizare continuă, inclusiv ATI (64 paturi);

„Construim spitale prin PNRR! Judeţul Constanţa va avea un nou spital dedicat Policlinicii Municipale Constanţa, cu specializări în cardiologie şi oncologie, finanţat prin PNRR!”, a transmis, marţi, Ministerul Sănătăţii (MS).

Între anii 2028 – 2029, vor fi gata trei spitale regionale

Cu câteva zile în urmă, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a dat asigurări că progresul medical va fi evident în următorii doi-trei ani, când se vor finaliza spitale noi. În perioada anilor 2028-2029, vor fi gata alte trei spitale regionale.

Până atunci, toate discuțiile oficialilor români se concentrează  pe crearea unor structuri care să asigure protecția datelor. Implementarea va fi dificilă. Totuși, ministrul Sănătății a dat asigurări că Adriana Cotel, președintele Asociației pentru Informare, Educație și Prevenție în Sănătate, se va ocupa de rezolvarea tuturor problemelor actuale.

Este vorba despre schimbarea paradigmei în asistența medicală spitalicească și ambulatorie. Se depune un efort pentru dotarea cabinetelor de medicină a familiei pentru a furniza servicii medicale mai bune. Acest lucru va duce la o abordare diferită pentru serviciile ambulatorii de specialitate și va scădea presiunea asupra spitalelor.

Alexandru Rafila
Alexandru Rafila (SURSA FOTO: Facebook, Alexandru Rafila)

„Progresul va fi evident în următorii doi, trei ani. Se vor finaliza spitale noi, anul viitor va fi primul gata, cel de la Bistriţa. El este gata acum, va fi dotat şi funcţional. În perioada 2028 – 2029, vor fi gata alte trei spitale regionale. Până atunci, toate aceste lucruri despre care discutăm astăzi se referă la informatizare, crearea unor structuri care să asigure protecția datelor.

Implementarea va fi dificilă. Dar Adriana Cotel, Președinte Asociația pentru Informare, Educație și Prevenție în Sănătate, se va ocupa să rezolve toate probleme pe care le avem în momentul de faţă. Este vorba despre schimbarea paradigmei, despre asistența medicală spitalicească, asistența medicală ambulatorie”, a afirmat recent ministrul Sănătăţii.