Ministrul Economiei, Radu Oprea, a anunțat sâmbătă la Antena 3 că anul viitor va avea loc o reformă fiscală, subliniind că aceasta nu ar trebui să ducă la creșteri de prețuri.

El a menționat că reformele fiscale fac parte din PNRR. Conform lui Radu Oprea ele vor fi discutate public, în mod transparent, cu implicarea mediului de afaceri și a tuturor părților relevante.

Radu Oprea anunță reformă fiscală în România

Radu Oprea a adăugat că, deși există speculații și temeri în contextul campaniei electorale. Conform acestuia, ele sunt adesea folosite pentru a influența sondajele de opinie.

„Este un jalon în PNRR care vorbește despre reformă fiscală și care va fi un dialog public, corect în societate, cu mediul de afaceri, cu toate părțile care sunt implicate în această zonă. O reașezare a fiscalității nu trebuie să însemne scumpiri. Sigur că se speculează foarte mult pe zona fricii, suntem într-un an de campanie electorală, pot înțelege aceste lucruri, că trebuie stârnită emoție de către unii pentru a putea să creștem în sondaje”, a declarat ministrul Economiei.

Guvernul asigură că nu vor fi majorări de taxe

Radu Oprea a clarificat că nu există motive de teamă, nu va fi o apocalipsă și nu vor fi majorări de taxe. Ministrul a precizat că reforma fiscală va fi pusă în dezbatere publică și nu ar trebui să ducă la scumpiri.

„Nu este vorba despre nicio frică, nu este vorba despre nicio apocalipsă, nu este vorba despre nicio mărire de taxe”, a adăugat Radu Oprea.

Ministrul a precizat că reforma fiscală va fi pusă în dezbatere publică și „nu trebuie să însemne scumpiri”.

Ciolacu a vorbit anterior de o reformă fiscală fără introducerea unor noi taxe

Anterior, premierul Marcel Ciolacu a anunțat că guvernul va implementa o reformă fiscală fără introducerea unor noi taxe. El a subliniat că, de la preluarea mandatului de prim-ministru, nu a crescut nivelul taxelor. El a menționat că a preluat guvernarea cu un deficit de 6,8%.

Marcel Ciolacu a specificat că TVA-ul pentru alimente și medicamente nu va fi majorat. Conform liderului PSD, acest lucru ar putea conduce la o creștere a inflației. Totodată, premierul a reiterat angajamentul său de a digitaliza ANAF, subliniind că aceasta este o inițiativă care nu a fost realizată în cei peste 30 de ani de la Revoluție.