Investiția va genera aproximativ 400 de locuri de muncă, potrivit Consiliului Județean (CJ) Hunedoara.

Piese și componente auto pentru Grupul Volkswagen vor fi produse la Băcia

Președintele CJ Hunedoara, Laurențiu Nistor, a primit miercuri, 19 aprilie, o delegație formată din reprezentanţii companiei chineze KSHG Auto Harness GmbH, cei ai unei bănci din China, ai parcului tehnologic CT Park II Deva şi ai Primăriei Băcia.

„Am fost informat despre intenţiile companiei chineze de a deschide în cel mai scurt timp, la Băcia, o linie de producţie care va asigura piese şi componente auto pentru Grupul Volkswagen. Este pentru prima dată în ultimii şase ani când producătorul de automobile german este interesat de cooptarea unui nou furnizor.

Investiţia companiei chineze de la Băcia, care va deveni funcţională în cadrul CT Park II, va asigura în prima etapă de funcţionare aproximativ 400 de locuri de muncă”, a declarat acesta, conform comunicatului transmis ce CJ Hunedoara.

Laurențiu Nistor a afirmat că județul Hunedoara este atractiv pentru investitorii străini datorită forţei de muncă disponibilă, infrastructurii de transport şi poziţionării geografice.

„Sunt avantaje de care, dacă cei interesaţi vor ţine cont, numărul celor care vor investi în deschiderea de noi unităţi de producţie va creşte. Dezvoltarea infrastructurii rutiere şi de utilităţi, concomitent cu adaptarea programelor de studii în acord cu cererea de pe piaţa forţei de muncă, vor contribui la creşterea nivelului de atractivitate al judeţului Hunedoara pentru noi investiţii”, a adăugat el.

România, pe locul 14 în Uniunea Europeană la înmatriculările de mașini noi

Asociația Constructorilor de Automobile din România (ACAROM) arată că înmatriculările de autoturisme noi au crescut cu 28.8% în martie 2023, comparativ cu situația de anul trecut.

Astfel, a fost atins un nivel de 1.087.939 unități înmatriculate în Uniunea Europeană.

De asemenea, datele înregistrate de ACAROM arată că în perioada ianuarie-martie 2023:

  • au fost înmatriculate în total 2,650,711 unități, în creștere cu 17.9% față de perioada similară din 2022;
  • au fost înregistrate creșteri ale înmatriculărilor de autoturisme noi comparativ cu ian-măr 2022 în Spania (+44.5%), Italia (+26.2%) și Franța (+15.2%) și în Germania (+6.5%);
  • din total autoturisme înmatriculate în UE, 320.987 unități au fost full electrice, 189.350 unități plug-în hibrid și 668.028 autoturisme cu propulsie hibridă.

Totodată, România se situează pe poziția 14 în UE, cu un volum de 36.966 autoturisme noi înmatriculate, înregistrând o creștere de 27.6% comparativ cu perioada similară din 2022.

Dintre acestea 3.140 unități au fost full electrice și 9.842 autoturisme cu propulsie hibridă.