În 2022, compania farmaceutică germană Stada România (cu afaceri anuale de 3 mld. euro) a decis să investească 48,3 milioane de euro într-o fabrică de medicamente din oraşul Turda, judeţul Cluj.

„Am ales Turda pentru că este o localitate situată în inima unei regiuni importante din punct de vedere strategic pentru grupul Stada. Amplasarea geografică a fabricii oferă în egală măsură legături rapide pentru transportul către toate pieţele europene”, a explicat Mihai Fugarevici, directorul general al Stada România.

Apar aproape 400 de noi locuri de muncă

Această inițiativă este prima investiţie străină pe piaţa farmaceutică română din ultimii zeci de ani.

Proiectul respectiv va aduce 375 de locuri noi de muncă pentru cetățenii din România.

Noua fabrică va fi construită în parcul industrial Arieş din Turda până în toamna lui 2024

Noua fabrică va cuprinde nouă linii tehnologice pentru produse solide, dar germanii au posibilitatea să extindă liniile de fabricaţie până la 12.

În 2020, Stada România a înregistrat o cifră de afaceri de circa 21 milioane de euro, cifră care include şi vânzările produselor Walmark. De asemenea, aceasta a raportat o cifră de afaceri de 3 miliarde de euro si EBITDA de 713.3 milioane de euro.

Despre Stada România

Stada România este parte integrantă a grupului STADA Arzneimittel AG, una dintre principalele companii farmaceutice din Germania.

Stada are un portofoliu variat, oferind pacienților atât medicamente inovative și generice, medicamente fără prescriere medicală, produse farmaceutice specializate (biosimilare), cât și produse CHC (Customer Health Care).

Stada Arzneimittel AG este prezentă în aproximativ 130 de țări, cu aproximativ 50 de reprezentanțe, 20 de fabrici și circa 10900 de angajați în întraga lume. De peste 120 de ani, Stada se ocupă de cel mai de preț lucru: sănătatea. Îngrijirea sănătății și bunăstării oamenilor este în centrul filozofiei Stada.

În România, Stada este prezentă prin reprezentanță locală, Stada M&D SRL. Produsele farmaceutice Stada sunt prezente în aproape toate farmaciile din țară, distribuția companiei având acoperire națională.