Operațiunile de bază ale Yahoo! includ renumitele servici online precum Yahoo! News sau Yahoo! Mail. Achiziția, care ar urma să se finalizeze anul, exclude însă lichiditățile Yahoo!, un portofoliu de licențe precum și participațiile pe care grupul le deține la grupul chinez Alibaba și Yahoo Japan. Acestea din urmă au o valoare de 30 de miliarde de euro şi vor fi reunite sub brandul Altaba.

"Yahoo! este o companie care a schimbat lumea și va continua să facă același lucru prin combinația sa cu Verizon și AOL", a declarat directorul general de la Yahoo!, Marissa Mayer, într-un comunicat de presă. Mayer, numită CEO în 2012, ar putea rămâne la conducerea companiei, deşi mulţi analişti consideră că Verizon va numi pe altcineva.

Verizon, cel mai mare operator de telefonie mobilă din SUA, a achiziționat anul trecut AOL, alt nume important din sectorul Internetului, pentru 4,4 miliarde de dolari.

Yahoo! a fost înființat în 1994 și în prezent este unul din giganții Internetului cu aproximativ 11.000 de angajați la nivel mondial.