Fostul ministru de Finanțe în guvernarea PSD, Eugen Teodorovici, a anunțat luni seară că proiectul său legislativ privind înființarea unei Bănci de dezvoltare în România a fost încununat de succes.

Teodorovici precizează că noua instituție financiară va derula servicii financiare şi de consultanţă pentru susținerea activității socio-economice din țara noastră și sprijinirea antreprenoriatului.

”Demersul inițiat de mine privind înființarea Băncii de dezvoltare a fost încununat astăzi de succes, prin votul colegilor din Senat, cu 85 de voturi pentru, 15 abțineri și niciun vot împotrivă.

”Promovarea investițiilor”

Țin să le mulțumesc celor care, indiferent de culoarea politică, au înțeles necesitatea și importanța acestei inițiative”, a scris Eugen Teodorovici pe Facebook.

”Înființarea Băncii de dezvoltare va asigura sprijinirea anteprenoriatului şi dezvoltarea socio-economică a României prin promovarea investiţiilor și prin derularea de servicii financiare şi de consultanţă, precum şi prin emiterea de titluri de valoare şi strângerea de fonduri sau de capital în scopul susţinerii acestor servicii.

Sper, în continuare, în maturizarea clasei politice românești și în capacitatea tuturor politicienilor de a găsi consensul în problemele de interes major pentru români și pentru România”, a adăugat fostul ministru de Finanțe.