“Pentru a asigura capacitatea de finanțare a investițiilor asumate şi solicitate de Municipiul Bucureşti, cum ar fi programul Bucur pentru extinderi reţele apă/canalizare ce asigură accesul la apă a bucureştenilor și realizarea investițiilor pentru Casetă pentru prevenirea inundaţiilor, Apa Nova va ajusta tariful serviciilor de alimentare cu apă şi de canalizare”, se menţionează într-un comunicat al companiei.

Tariful ar urma să crească cu 75 de bani/metru cub de apă, dacă solicitarea companiei va primi avizul Autorităţii Naţionale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilități Publice (ANRSC), conform HG 1019/2000.
Ultima majorare a tarifelor a fost aplicată în urmă cu 30 de luni. “Din august 2010 şi până în prezent inflaţia a crescut cu 15,2%, iar cursul de schimb valutar a crescut cu 4,8% în defavoarea leului”, explică Apa Nova în comunicat.

Investiţiile sunt în grafic

Totodată, compania menţionează că investiţiile derulate în Capitală sunt în grafic, iar până la sfârşitul anului 2016, ca urmare a finalizării unor investiţii importante pentru bucureşteni (de exemplu investiţiile pentru Casetă), tarifele pentru serviciile de apă şi de canalizare vor scădea cu 23% deoarece se termină perioadele de aplicare pentru unele ajustări de tarif.

“Noul tarif ce se va aplica în București începând cu luna martie 2013, comparativ cu tariful aplicat în alte orașe din România care, de asemenea, au stații de epurare, se situează pe locul 16 în ordine descrescătoare, adică continuă să fie sub tariful aplicat în unele orașe precum Iași, Constanţa,  Arad sau Pitești”, se mai arată în sursa citată.

Cheltuiala medie a unei familii privind factura pentru serviciile de alimentare cu apă și de canalizare (gradul de suportabilitate), după această ajustare a tarifului, va fi de 3,5% din venitul mediu lunar al unei familii.