Premierul Florin Cîțu a susținut marți o conferință de presă alături de șeful CNCAV, Valeriu Gheorghiță. În cadrul acesteia, premierul a anunțat schimbări în ceea ce privește vaccinarea angajaților din companii.

Concret, Florin Cîțu a spus că de acum vor putea fi vaccinate acolo și familiile angajaților, fără să mai meargă la un alt centru de vaccinare. De asemenea, a precizat că în zonele în care nu există centre de vaccinare, dar există un centru al unei firme în care se fac vaccinări, oamenii se pot adresa acestuia.

„Intrăm într-o nouă etapă, trebuie să creștem ritmul”, spune prim-ministrul.

Se elimină o restricție din platforma de vaccinare

Pe de altă parte, Florin Cîțu a anunțat modificări și în privința platformei de vaccinare. Astfel, începând de astăzi dispare restricția de înregistrare în platforma de vaccinare a maxim 9 persoane pentru un utilizator, în încercarea de a accelera campania de vaccinare.

El a mai spus că „trebuie să eliminăm vocile împotriva campaniei de vaccinare”, arătând că „sunt multe informații care subminează eforturile de vaccinare”.

„Orice voce împotriva campaniei de vaccinare, de unde ar veni acea voce, subminează un efort al nostru, al tuturor, de a reveni la normalitate cât mai curând. Vreau să fie foarte clar: orice voce care subminează această campanie de vaccinare subminează efortul nostru de a reveni la normalitate cât mai curând”, a declarat premierul Florin Cîțu.

Declarațile șefului Executivului vin în contextul în care acesta a avut o serie de întâlniri cu reprezentanţi ai mediului de afaceri pe tema centrelor de vaccinare organizate în cadrul companiilor şi, de asemenea, cu reprezentanţi ai organizaţiilor neguvernamentale şi ai asociaţiilor de pacienţi pe tema campaniei de vaccinare.

Sursă foto: INQUAM Photos, Cornel Putan