Schimbare majoră în campania de vaccinare. Valeriu Gheorghiță a spus-o clar: Se va face din toamnă

Coordonatorul campaniei de vaccinare din România este de părere că vaccinarea anti-COVID la copii ar putea debuta chiar în acest an. El a declarat, la Digi 24, că Pfizer a depus deja datele pentru obține autorizare pentru copiii între 12 și 15 ani. El a mai precizat că s-ar putea ca, din toamnă, copiii cu vârstele între cele menționate anterior să poată primi serul.

”Am văzut că Pfizer a depus deja la FDA datele pentru a obţine autorizare şi indicaţie pentru grupa de vârstă 12-15 ani, ceea ce înseamnă că într-un interval de circa două luni este foarte probabil să avem această autorizare şi de la FDA şi cu siguranţă şi de la Agenţia Europeană a Medicamentului, aşa încât cred că din toamnă, din trimestrul al treilea, am putea să avem această indicaţie şi să şi facem acest tip de vaccinare”, a spus Valeriu Gheorghiță la Digi 24.

Cerere de extindere a autorizării

Amintim că vineri, 9 aprilie, Pfizer/BioNTech au depus, în Statele Unite ale Americii, o cerere de extindere  a autorizării de urgență a vaccinului împotriva coronavirusului la adolescenți cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani.

La finalul lunii martie, cele două companii producătoare vaccinului au publicat rezultatele testelor sale efectuate pe un număr de 2.260 de adolescenți din Statele Unite ale Americii. Datele testelor arătau că acești adolescenți aveau răspunsuri puternice la anticorpi.

Sursă foto: Dreamstime