”Am sunat ieri la domnul președinte, l-am rugat să dea un răspuns la cele două portofolii. I-am spus că e neplăcut. A promis că în următoarele zile va da un răspuns. Nu mi-a zis ce răspuns va da, decât că va da un răspuns. Sunt aproape 70 de zile de când ministerele Dezvoltării și Transporturilor își desfășoară activitatea fără miniștri titulari. Vom aborda și acest subiect, deoarece pe agenda europeană sunt proiecte care trebuie gestionate de aceste ministere. Îmi este greu să explic de ce preia un dosar un ministru și apoi e preluat de alt ministru. Cred că un ministru titlular trebuia să facă aceste lucruri.

Eu sper să fiu prima care află, dar e greu să anticipez. Eu sunt un om optimist, cu multă răbdare și mult echilibru, dar trebuie să fie și din partea cealaltă.”, a declarat Viorica Dăncilă.

Dăncilă a vorbit și despre un posibil refuz: "în această situație vom avea un Comitet Executiv Național și vedem ce decizie luăm. Trebuie să avem în vedere 2 aspecte: să mergem la CCR sau să găsim o soluție foarte rapidă, cum vor decide și membri CEx. Sper să avem parte de înțelepciune și să se înțeleagă că e o perioadă în care trebuie să dăm dovadă de multă responsabilitate pentru că nu e un joc care să fie agreat și se reflectă în rezultatele pe anumite domenii".

Premierul a mai precizat că nu a avut nicio discuție cu președintele despre parcursul României la șefia Consiliului UE.

”Nu am avut nicio discuție legate de președinția României, până acum, deși rezultatele din ianuarie sunt pozitive. Voi face un bilanț al președinției României la Consiliul UE al primei luni.”, a adăugat Dăncilă.