Premierul Ludovic Orban a declarat joi că odată cu ridicare restricțiilor românii nu vor mai nevoiți să completeze declarația pe propria răspundere. De asemenea, aceștia se vor puteaa deplasa, dar respectând anumite reguli.

„Deocamdată, e sigur că se va întâmpla ceea ce a anunţat preşedintele Klaus Iohannis, şi anume vor fi ridicate restricţiile de circulaţie. Adică, românii nu vor mai trebui să dea declaraţie pe proprie răspundere, nu vor mai fi obligaţi să iasă din case numai pentru motivele care au fost în ordonanţele militare, vor putea să se deplaseze, sigur, respectând regulile de a nu crea mulţimi.

Adică, în spaţiul public să nu fie mai mult de 3 persoane care să se adune, astfel încât să evite cât mai mult contactul fizic “, a declarat Ludovic Orban.

Ce se întâmplă cu activitățile economice?

Ludovic Orban a vorbit și despre reluarea activităţilor economice unde au fost impuse restricţii. Potrivit premierului, guvernanţii efectuează analize pe fiecare domeniu.

„În funcţie de această analiză, se va lua o decizie când se va renunţa la restricţia respectivă, deocamdată nu s-a anunţat nimic. Ce v-am spus este că suntem în analiză, că pregătim un plan, că vom anunţa orice ridicare de restricţii cu o perioadă de timp înainte şi că fiecare ridicare de restricţie va fi însoţită de un plan de măsuri aferente, de reguli care vor trebui respectate, după momentul ridicării restricţiei respective “, a adăugat Orban.