Avertisment pentru toți cei care dețin telefoane mobile! Ce este obligatoriu să faci pentru a nu-ți pierde datele

Cu toate astea, există și momente nefericite în care fie pierdem telefonul, fie ne este furat sau a apărut o defecțiune care nu mai poate fi reparată.

Pentru a nu pierde datele de pe el sau pentru a nu lăsa persoane străine să se folosească de datele de pe telefon, este important să urmați acești pași pentru a fi liniștit.

Contactele ar trebui salvate în contul Google

Salvarea contactelor în contul Google ar trebui să devină un obicei pentru toată lumea. Nu numai că un cont Google poate oferi mai multe beneficii, dar te poate ajuta imediat cu găsirea unui număr de telefon atunci când ești în grabă.

Mai mult decât atât, contul Google poate fi accesat de pe alt telefon mobil în cazul în care al tău nu mai funcționează sau nu ai acces la el din diferite motive.

Backup-ul automat

Fotografiile, videoclipurile, melodiile și aplicațiile de pe telefon pot și ele salvate. Pentru a putea face acest lucru este necesar să activezi backup-ul automat. Acesta date vor fi stocate în Cloud sau pe unul dintre serverele companiilor care furnizează servicii de backup.

În cazul în care nu ai încredere în astfel de servicii, poți oricând să transferi fișierele de pe telefon într-un calculator sau laptop folosind un cablu USB.

Pentru a nu ajunge în situația să îți faci griji cu privire la recuperarea datelor de pe telefon, este recomandat să protejezi device-ul de accidente. De aceea, este bine să folosești o husă din materiale durabile și o folie de protecție pentru a nu te panica atunci când îl scapi din mână.

În ceea ce privește furtul sau pierderea telefonului este bine să fii precaut. Nu știi niciodată când ghinionul va da peste tine, motiv pentru care este recomandat să folosești o parolă puternică pentru a bloca telefonul. Deblocarea prin amprentă este o altă metodă bună pentru a nu permite curioșilor să vadă ce ai în telefon.

În cazul în care ți-ai pierdut telefonul sau acesta a fost furat, poți șterge datele de pe device, dar nu înainte de a te asigura că ai pregătit backup-ul, notează Antena 3.

Sursă foto: Dreamstime