Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu a făcut anunțul momentului pentru elevi și profesori. Ministrul a anunțat că în ultimele 24 de ore, în şcoli s-au raportat doar 45 de cazuri de infectare în rândul elevilor şi 12 cazuri de infectare în rândul angajaţilor, în condiţiile în care în zilele trecute media zilnică era de 100 de elevi infectaţi.

Totodată, el a subliniat faptul că își dorește ca acest trend de scădere să se mențină.

“În ultimele 24 de ore, în şcoli s-au raportat doar 45 de cazuri de infectare în rândul elevilor şi 12 cazuri de infectare în rândul personalului angajat din învăţământ. Comparăm cu media zilelor trecute, când aveam peste 100 de elevi infectaţi zilnic, scăderea de astăzi la 45 sper să nu fie întâmplătoare şi să se menţină acest trend”, a conchis Cîmpeanu.

Ministrul a vorbit și despre campania de vaccinare. Potrivit acestuia, au fost vaccinați în doar 24 de ore aproape 5.000 de angajați din domeniul învățământului.

“Printre atâtea lucruri îngrijorătoare, campania de vaccinare a persoanelor din învăţământ evoluează, spun eu, foarte bine, pentru că la ora 18.30 un număr de 5.000 de angajaţi din sistemul de învăţământ, mai exact 4.965 de angajaţi din învăţământ au fost vaccinaţi, astăzi, în centrele dedicate personalului din învăţământ”, a declarat Sorin Cîmpeanu, joi seară, într-o intervenţie la Antena 3.

Anunț major pentru elevi și profesori

În ceea ce privește vaccinarea profesorilor, ministrul a adăugat că numărul celor vaccinați va crește, iar centrele de vaccinare vor fi deschise până la ora 20.00. Totodată, ministrul subliniează faptul că vaccinarea este necesară și oportună, mai ales având în vedere contextul epidemiologic.

“Per total la această oră angajaţii din învăţământ vaccinaţi cu prima doză sau chiar şi cu rapelul sunt într-un număr de 70.000. Deci, cu alte cuvinte, s-au dovedit a fi foarte bine binevenită, oportună, necesară, această campanie de vaccinare dedicată personalului din şcolile româneşti şi apreciez încă o dată deschiderea pe care a manifestat-o CNCAV prin coordonatorul său, doctorul Valeriu Gheorghiţă“, a adăugat el.

Sorin Cîmpeanu a anunțat cu această ocazie și deschiderea a altor trei centre în Bistriţa-Năsăud, Ilfov şi Mureş, iar luni ultimele două în Cluj şi Arad.

“Ne vom apropia, chiar vom depăşi media zilnică de 6.000, ştiut fiind faptul că cele 60.000 de persoane erau programate până pe data de 10 martie, deci suntem în acest grafic de vaccinare al personalului din învăţământ”, a afirmat el.