Vaccinarea românilor împortiva coronavirusului este subiectul începutului de an. Acum a venit și anunțul momentului de la Guvern! S-a aflat unde ar putea fi vaccinați românii anti COVID-19. Sunt decizii de ultimă oră ale Executivului, în plină pandemie de coronavirus.

Vaccinarea românilor, în Universități

Ministerul Educației mulțumește învățământului superior medical românesc pentru disponibilitatea de implicare în promovarea informațiilor corecte în legătura cu vaccinarea anti Covid-19, precum și tuturor universităților care și-au oferit sprijinul pentru organizarea centrelor de vaccinare.

Informare privind vaccinarea

Prin prisma importanței reprezentată de corecta informare privind vaccinarea, în scopul creșterii siguranței sanitare în școli, universitățile de medicină și farmacie și universitățile care au în structură facultăți de medicină și farmacie își declară disponibilitatea de organizare și participare în webinarii și sesiuni de informare destinate personalului din sistemul național de educație.

Ministerul Educației apreciază disponibilitatea și responsabilitatea învățământului superior medical, prin punerea la dispoziție a resurselor de informare în sprijinul comunității întregului sistem de învățământ cu privire la clarificarea întrebărilor legate de beneficiile vaccinării anti-COVID-19 și campania de vaccinare.

Prin manifestarea disponibilității și deschiderii facultăților de medicină și farmacie din țară și a Colegiului Medicilor din România de a organiza webinarii și sesiuni de întrebări și răspunsuri privind temele campaniei de vaccinare, personalul din învățământ va beneficia de un plus important în procesul de informare profesionistă și credibilă.

Campania privind vaccinaea, prioritară în școli

Ministerul Educației consideră prioritară sprijinirea informării privind vaccinarea și a solicitat tuturor școlilor, inspectoratelor școlare și universităților, publicarea pe pagina web proprie a linkului către Platforma națională de informare cu privire la vaccinarea împotriva COVID-19 –

https://vaccinare-covid.gov.ro/

Deasemenea, mulțumim pentru disponibilitatea manifestată de către universitățile românești, cu privire la identificarea unor locații adecvate pentru organizarea de centre de vaccinare.