Vestea proastă pe care Ponta a dă PSD, aceea că va rămâne în Opoziție în următorii patru ani, vine după referendumul intern din USR prin care s-a stabilit că partidul va avea o orientare de centru-dreapta.

Amintim faptul că USR nu își clarificase opțiunea doctrinară până astăzi, iar precentul referendum prin care s-a încercat această lămurire s-a soldat cu demisia din funcția de președinte și din cea ce membru a lui Nicușor Dan.

Iată postarea integrală a fostului premier:

”Clarificarea doctrinara a scenei politice romanesti este un pas benefic ! Acum avem PNL – dreapta , USR – centru dreapta , PSD – stanga , ProRomania – centru stanga . Foarte bine !

Acum trebuie sa trecem de la ideologie la capacitatea administrativa si de guvernare : ProRomania – guvernarea 2012 – 2015 / USR – guvernarea 2016 / PSD – guvernarea 2017-2019 / PNL – din Noiembrie 2019 pana azi ! Cred ca oamenii pot sa compare si sa decida!

Probabil ca din 2021 vom avea o guvernare PNL – USR / cu atat mai mult vom putea sa comparam / va fi insa nevoie si de o Opozitie puternica!”