Ion Cristoiu apreciază că guvernul Dăncilă va fi dărâmat prin moțiune de cenzură cu voturile „ultimilor securiști din PSD” care vor avea un pretext perfect pentru răsturnarea Executivului și apoi vor pleca în partidul lui Victor Ponta.

„Congresul PSD organizat pe 29 iunie demonstrează că partidul încă mai respiră și ar putea să se deconecteze de la aparatele serviciilor dacă psd-iștii găsesc un candidat credibil. Este unul care se îmbracă în stil casual și, de vreo câteva zile, s-a apucat să urce pe dealurile verzi ale patriei ca ultimul samaritean.

În același timp, Congresul decis rapid și în mod surprinzător denotă faptul că sfârșitul guvernării PSD este aproape. Această mișcare va revitaliza partidul atât cât se mai poate, iar ultimii securiști vor avea pretextul necesar să voteze moțiunea de cenzură și să plece la V. Ponta. Chiar nu înțeleg de ce se spune despre USR că este partidul serviciilor de informații în condițiile în care PSD, de la bun început, stă cel mai bine la acest capitol.

În final, eu cred că acest Guvern este deja picat. Viorica Dăncilă ar putea să trimită după preoții de la Valea Uzului să le citească ceva din Evanghelia după Iuda și să-i exorcizeze de prostie și securism, că de corupție este imposibil”, a scris Ion Cristoiu pe blogul său.