Inidcele ROBOR la trei luni a coborât. Conform datelor furnizate de Banca Națională a României, ROBOR-ul este la el mai scăzut nivel din 2 aprilie.

Indicele ROBOR a ajuns luni la 3,30%. Luna trecută, indicele după care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei, a fost de 3,23%. Marți, 7 mai, la o zi distanță, indicele a urcat la 3,31%.

Astăzi, miercuri 8 mai, indicele a ajuns iar la 3,30%. Trebuie menționat faptul că indicele ROBOR la şase luni a stagnat pentru a doua oară consecutiv, la 3,40%.

Indicele ROBOR la 3 luni, în funcţie de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei, a coborât la 3,30%, potrivit datelor publicate miercuri de Banca Naţională a României (BNR).

IRCC este indicele de referinţă trimestrial pentru creditele acordate consumatorilor și a înlocuit de curând indicele ROBOR. Valoarea indicelui IRCC, pentru ultimul trimestru din 2018, este de 2,36%.

Menționăm faptul că ROBOR-ul reprezintă rata medie a dobânzii la care se împrumută între ele băncile din România. În funcție de indicele ROBOR sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei ale românilor.