Banca Transilvania, liderul sistemului bancar românesc, va oferi noi servicii online pentru antreprenori, mai precis va permite deschiderea şi administrarea 100% online a contului de capital social. Prin această facilitate, BT doreşte să încurajeze antreprenorii care vor să înceapă un business de tip SRL sau SRL-D, pentru ca etapa de început să fie cât mai facilă.

“Primul pas al unui start-up la bancă este deschiderea unui cont de capital social. Acesta se poate face acum în premieră, online, de pe telefon sau desktop. Ne dorim ca împreună cu partenerii BT Store, hub-ul nostru online cu produse complementare bankingului, să îi ajutăm cât mai mult pe cei cu spirit antreprenorial să facă business fie online, fie fizic, prin offline, dar întotdeauna uşor şi simplu”, spune Daniel Szekely, director executiv IMM & Microbusiness la BT.

Deschiderea contului de capital social la BT implică cinci paşi simpli:

  • Identificarea, prin încărcarea online a unei poze/copii a actului de identitate al administratorului;
  • Completarea datelor despre companie;
  • Completarea datelor de contact pentru primirea online a documentelor necesare deschiderii contului de capital social;
  • iPay: depunerea capitalului social prin card BT sau emis de altă bancă (suma minimă: 200 de lei; suma maximă: 1.000 de lei);
  • Semnarea electronică a documentelor după primirea pe email (fişă de înrolare, acordul de prelucrare a datelor şi foaia de vărsământ).

Comisionul de deschidere a contului de capital social este zero, iar alimentarea acestuia se realizează cu cardul, potrivit băncii.

BT are aproape 275.000 de clienţi IMM şi Microbusiness. În acest an, la BT au fost deschise 23.000 de conturi de capital social, iar 1 din 3 start-up-uri lansate în 2019 lucrează cu BT.