Persoanele care s-au vaccinat cu Pfizer, în alertă! Paralizia facială a fost adăugată pe lista efectelor secundare

În acest context, Health Canada a explicat că printre simptome se enumeră pierderea sensibilității feței, dureri de cap și salivație excesivă, conform informațiilor transmise de healthycanadians.gc.ca

Totodată, cifra cazurilor de paralizie Bell raportate în Canada la persoane vaccinate este de 311. Totuși, agenția spune că serul anti-COVID nu a fost cauza specifică.

Pe eticheta vaccinului Moderna figurează deja atenționarea

Începând cu data de 30 iulie, reacția adversă s-a manifestat la 206 persoane care au primit Pfizer, 67 Moderna, 37 AstraZeneca. Pe eticheta vaccinului Moderna figurează deja atenționarea legată de paralizia Bell, conform sursei menționate.

În Canada, de la începutul campaniei de vaccinare, au fost administrate peste 50 de milioane de doze de vaccin. Health Canada spune că 2.849 de pacienți au raportat efecte secundare grave, cum ar fi inflamația inimii, reacții alergice, cheaguri de sânge și sincope. Health Canada recomandă celor care se confruntă cu simptome de paralizie Bell să solicite asistență medicală.

„Vaccinurile COVID-19 continuă să fie sigure și eficiente împotriva COVID-19”, spun autoritățile din domeniul sănătății.

Beneficiile vaccinurilor depășesc întotdeauna posibilele riscuri – dovezile științifice arată că reduc decesele și spitalizările provocate de COVID.

Turiştii nevaccinaţi au primit interzis în Canada

Anterior, premierul Justin Trudeau a anunţat că turiştii străini care nu sunt imunizaţi împotriva COVID-19 nu vor mai avea dreptul să intre, pentru un timp destul de îndelungat, pe teritoriul ţării sale.

Prin această măsură, Guvernul de la Ottawa nu doreşte să pună în pericol progresele înregistrate până în acest moment în combaterea noului coronavirus, a explicat Trudeau. Premierul nu a oferit o fereastră clară de timp, însă a lăsat de înţeles că turiştii nevaccinaţi nu vor putea intra în Canada prea curând.

Sursa foto: INQUAM Photos, George Călin