Restricţii impuse de Canada faţă de turiştii care nu s-au vaccinat!

Turiştii fără vaccin împotriva COVID-19 au interzis în Canada

Joi, 8 iulie, premierul Justin Trudeau a anunţat că turiştii străini care nu sunt imunizaţi împotriva COVID-19 nu vor mai avea dreptul să intre, pentru un timp destul de îndelungat, pe teritoriul ţării sale.

Prin această măsură, Guvernul de la Ottawa nu doreşte să pună în pericol progresele înregistrate până în acest moment în combaterea noului coronavirus, a explicat Trudeau, citat de CTV News.

Trudeau: Trebuie să ne asigurăm că sacrificiile de până acum nu au fost făcute degeaba

Premierul nu a oferit o fereastră clară de timp, însă a lăsat de înţeles că turiştii nevaccinaţi nu vor putea intra în Canada prea curând.

“Pot să spun chiar acum că aceasta nu se va întâmpla pentru destul de mult timp”, a răspuns premierul Trudeau, întrebat de jurnalişti când li se va permite turiştilor nevaccinaţi să intre în Canada.

“Trebuie să ne asigurăm în continuare că siguranța canadienilor şi toate sacrificiilor pe care atât de mulți oameni le-au făcut în ultimele luni, nu au fost făcute degeaba”, a mai spus şeful Guvernului canadian.

Premierul Justin Trudeau a adăugat că vor fi mai multe de spus în “următoarele săptămâni” în ceea ce priveşte redeschiderea frontierelor Canadei pentru turiştii complet vaccinaţi.

Industria de turism din Canada, la capătul răbdării

Mai devreme în cursul zilei de joi, reprezentanţii mai multor companii din Ottawa şi ai industriei de turism au susţinut o conferinţă de presă, în care au implorat autorităţile să vină cu un plan ce va permite sectorul turistic să-şi facă planuri pentru sezonul vacanţelor din acest an.

“Canadienii au nevoie de claritate și certitudine, ceea ce astăzi nu avem, iar regulile jocului continuă să se schimbe. Este timpul să alegeți un obiectiv și să rămâneți cu el”, a fost mesajul transmis de aceştia.

Sursa foto: Dreamstime