Turiștii români care aleg ca în această vară să își pretreacă concediul pe litoralul bulgăresc trebuie să fie mare atenți la anumite taxe „ascunse”.

Taxa pentru aer condiționat se percepe în multe hoteluri și pensiuni de pe litoralul bulgăresc. Aceasta este de 5 leva pe zi. Un hotel din Kranevo nici măcar nu şi-a dotat toate camerele cu aparate de aer condiţionat și, prin urmare, are două liste diferite de prețuri, scrie Monitorul din Bulgaria.

O cameră dublă cu aer condiționat în sezonul de vârf se închiriază cu 50 leva, iar fără costă 40 leva, relatează „Mariţa”.

5 leva pe zi li se cere şi părinţilor pentru un coşuleţ de dormit pentru bebeluşi. Pentru a economisi aceşti banit, multe familii preferă să-şi aducă un coş de dormit de acasă, dacă au aşa ceva.

De fapt, în majoritatea hotelurilor, asigurarea pătuțului este gratuită, cu o clarificare importantă – până la epuizarea stocului disponibil. Dacă un hotel are în aceeaşi perioadă multe familii cu bebeluşi cazate, pătuțurile ar putea să nu fie suficiente pentru toţi. Casele de oaspeți obişnuiesc să ceară banii încă de la sosirea turiştilor. La sfârșitul șederii și dacă nu s-au înregistrat daune, suma le este restituită.

Ce trebuie să știe românii care pleacă în Grecia

Românii care pleacă în Grecia trebuie să respecte, noi reguliîmpotriva răspândirii epidemiei de coronavirus. Noile măsuri se aplică începând de luni, 5 iulie, pentru călătoriile cu feribotul în Grecia. De luni, toți românii care circulă cu acest mijloc de transport vor trebui fie să facă dovada vaccinării ori a trecerii prin boală, fie să prezinte rezultatul negativ al unui test Covid.

Pentru a mai putea să călătorească cu feribotul, turiștii vor trebui să prezinte cel puţin un test rapid antigen cu rezultat negativ, efectuat cu cel mult 48 de ore înainte de începerea călătoriei.Este valabil şi un test PCR efectuat cel mult cu 72 de ore înaintea îmbarcării ori dovada unei vaccinări complete sau pe cea a recuperării după o infecţie.

Noile măsuri au fost introduse din cauza creşterii numărului de contaminări cu coronavirus în Grecia.