Anunț pentru cei care nu stau la adresa din buletin

Anunț pentru cei care nu stau la adresa din buletin. Noul prefect al județului Olt, Nicolae Ștefan, a subliniat vineri, în urma preluării mandatului său, că este de neacceptat ceea ce se întâmplă cu privire la acordarea vizelor de flotant.

El a evidențiat că există cazuri în care înregistrarea include chiar șapte persoane într-o singură locuință, lucru pe care îl consideră inacceptabil.

Prefectul a accentuat că prioritățile sale principale includ organizarea alegerilor, iar în prezent, una dintre principalele provocări este reprezentată de problema acordării vizelor de flotant.

Nicolae Ștefan a afirmat că, în calitate de reprezentant al PNL, se angajează să colaboreze eficient cu toate instituțiile, cu condiția respectării legii.

El a subliniat că, în cazul în care anumite practici continuă, va lua măsuri fără ezitare. De asemenea, va sesiza instituțiile statului.

Acesta a recunoscut că, deși este asociat politic cu PNL și este mândru de acest lucru, nu va ezita să se implice pentru a aduce la lumină practici politice incorecte.

Nicolae Ștefan spune că principalul său scop este organizarea alegerilor. De asemenea, el este conștient de situația sensibilă legată de acordarea vizelor de flotant.

Nu în ultimul rând, el a mai spus că în anumite localități există cazuri de până la șapte vize de flotant într-o singură gospodărie. Această situație, spune el,  este inacceptabilă.

„Chiar dacă sunt reprezentantul PNL, vă asigur că voi avea o bună colaborare cu toate instituţiile, dar în măsura în care se respectă legea. Dacă anumite practici vor continua, nu voi ezita în niciun fel, voi sesiza instituţiile statului. Pentru că sunt practicile acestea mizerabile care sunt în timpul campaniei electorale. Suntem numiţi politic, eu sunt mândru că sunt numit de PNL, nu trebuie să ne ascundem după cireş, fac politică din ’90, sunt unul dintre ‘golanii’ lui Iliescu din Piaţa Universităţii. Misiunea principală pentru care zic eu că am fost sprijinit este organizarea alegerilor. (…) Ştiu exact ce se întâmplă, subiectul fierbinte este cu aceste vize (de flotant n.r.). În anumite localităţi sunt şi şapte vize într-o gospodărie. Vă spun numai localităţile în mare, Grădinari, Ştefan cel Mare. Este inadmisibil şi nu înţeleg cum nu au asemenea responsabilitate, să te duci cu asemenea documente, cei de la Evidenţa Populaţiei, vă spun cu toată răspunderea şi n-am să las lucrurile aşa”, a declarat Nicolae Ştefan.

carte de identitate
SURSA FOTO: Inquam Photos, Octav Ganea

Nicolae Ștefan nu va renunţa la principiile privind alegerile

El a declarat că va rămâne fidel principiilor sale referitoare la procesul electoral, indiferent de consecințe.

Nicolae Ștefan a exprimat că în 2008, când a mai ocupat funcția de prefect, era o practică obișnuită să se ofere diverse bunuri materiale, însă în prezent există alte modalități.

El a subliniat că pe măsură ce alegerile se apropie, își dorește ca instituțiile statului să-și îndeplinească responsabilitățile. El a evidențiat că, deși unele lucruri pot fi ignorate pe moment, pe termen lung acestea afectează grav țara.

De asemenea, a adăugat că nu va abandona principiile sale referitoare la alegeri, chiar dacă ar sta doar trei zile în funcție.

El consideră că orice acțiune de racolare a primarilor și de promisiune a acestora implică fraudă și mită electorală, chiar și atunci când se fac din fondurile statului.

„În 2008 când am mai fost aici (în funcţia de prefect n.r.) era o modă, se dădeau găleţi, sacoşe, zahăr, ulei, acum e altă modă şi pe măsură ce se vor apropia alegerile vreau ca instituţiile statului să-şi facă treaba pentru că se cunosc lucrurile şi e grav ce se întâmplă şi o spun cu mare durere în suflet. Dacă lucrurile acestea trec, hai că trec, ne facem că nu am văzut, pe termen lung afectează mult această ţară. (…) Chiar dacă stau trei zile aici, nu renunţ la principiile mele privind alegerile pentru că tot fraudă şi tot mită electorală e când te duci să racolezi primarii, să le promiţi, numai că se dau din banii statului”, a adăugat Nicolae Ştefan.

Prefectul nou instalat are în vedere organizarea alegerilor și alte chestiuni importante, cum ar fi:

  • combaterea evaziunii fiscale
  • îmbunătățirea învățământului
  • și reducerea consumului de droguri

Nicole Ștefan a ocupat anterior funcția de prefect în perioada 2008 – 2009. El a fost numit în funcție în locul liberalului Mario De Mezzo.

Acesta din urmă este:

  • președintele PNL Slatina
  • și candidatul partidului pentru postul de primar al municipiului Slatina

Nicolae Ștefan a fost învestit vineri în funcție, alături de alți prefecți și subprefecți din țară. Aceasta a avut loc după ce Guvernul a aprobat joi eliberarea din funcție a unui număr de:

  • 14 prefecți
  • și 11 subprefecți din București și alte județe

Ei urmează să candideze la alegerile locale din iunie.