Este vestea momentului pentru toţi elevii şi profesorii din România. Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a spus că nu este un pericol respectarea tradiției prin oferirea de flori sau mărțișoare, atâta timp cât regulile de protecție sunt respectate.

Ministrul Educaţiei, anunţul momentului pentru 1 Martie

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, face anunţul momentului. „Atâta vreme cât respectăm regulile de distanțare deja impuse prin ordinul de ministru comun consider că nu este un pericol păstrarea tradiției prin a oferi o floare sau un mărțișor.

Să păstrăm limitele de distanțare, să nu generăm aglomerări de persoane și nu văd să fie vreo problemă deosebită din această perspectivă”, a spus Sorin Cîmpeanu, conform Aleph News.

Cîmpeanu nu crede că interzicerea florilor sau mărțișoarelor de 1 Martie ar fi putut fi pusă în practică. „Chiar dacă cineva, orice autoritățate, nu Ministerul Educației, ar interzice unui copil de clasa I-a, a II-a, care cu propriile mânuțe a fabricat mărțișoare pentru doamna învățătroare sau pentru propria-i mamă nu cred că o astfel de măsură ar fi putut fi pusă în practică”, a mai spus ministrul Educației.

Anterior, unele inspectorate şcolare au susţinut că oferire de mărţişoare în şcoli este interzisă. Ministrul Sănătăţii a transmis că gestul trebuie făcut doar dacă elevii poartă mănuşi e protecţie. Profesorul Alexandru Rafila afirma sâmbătă că nu vede rostul mănuşilor purtate la oferirea de mărţişoare.

Sursa foto INQUAM / Alex Nicodim