Schimbări mari în RCS & RDS. Grupul va transfera o parte din activele media și efectivele televiziunii Digi24 către Campus Media TV S.R.L. De asemenea, licența audiovizuală în baza căreia postul de știri transmite materiale va fi și ea cedată către Campus Media TV, dar după minimum 30 de zile de la transfer.

Campus Media TV S.R.L. este o companie ce se ocupă cu mai multe activități în domeniul radiodifuziunii.

„Cesiunea are loc în cadrul procesului de eficientizare a activității diviziei media din cadrul Grupului Digi | RCS & RDS, inițiat în luna februarie, și are următoarele scopuri: creșterea flexibilității organizaționale a activităților de producție și difuzare de știri și programe de actualitate, creșterea eficienței și îmbunătățirea rezultatelor financiare aferente acestor activități prin responsabilizarea personalului cu privire la utilizarea resurselor, diversificarea surselor de finanțare, simplificarea fluxurilor decizionale și a proceselor de producție.
Regimul juridic al activității postului de știri va fi similar celui adoptat de grup pentru celelalte posturi de televiziune ale grupului retransmise în regim must – carry – UTV, Music Channel, Hit Music Channel – operate, de asemenea, de entități juridice distincte. Prin acest transfer, se va crea o fereastră de oportunitate pentru colaborarea postului Digi24 cu alți furnizori ai serviciului de retransmisie a programelor audiovizuale.

Echipa redacțională care asigură conținuturile și programele pentru postul Digi24 și site-ul digi24.ro este informată, în cursul zilei de azi, în legătură cu transferul de active și al responsabilității de angajator. De asemenea, echipa redacțională are întâlniri cu management-ul postului pentru a primi detalii despre etapele transferului.
Management-ul și coordonarea echipei vor fi asigurate de Board-ul Digi24 din care fac parte: Mihai Dinei, Cristina Airabedian, Anca Mireanu și Cosmin Prelipceanu”, se arată într-un comunicat de presă oficial.

Gigantul Digi| RCS & RDS este un competitor puternic din piața de telecomunicații și este liderul pieței de internet, pay-tv și servicii convergente în România.

Posturile care fac parte din grupul Digi sunt Digi 24, televiziunile sportive DigiSport 1, 2, 3, 4, postul de filme (pay-tv) Film Now, televiziunile de documentare Digi World, Digi Animal World, Digi Life, televiziunile de muzică UTV, Hit Music și Music Channel, radiourile ProFM, Digi FM, Dance FM și Chill FM și platformele de comunicare online reunite sub DigiOnline.