De asemenea, Cristian Erbașu, CEO Construcții Erbașu, a explicat că lucrătorii români aflați în străinătate nu se gândesc numai la salariu atunci când li se propune să revină în țară.

„Avem o problemă cu evaziunea fiscală în construcţii, unde 70% dintre angajaţi lucrează ‘la negru’. Apoi vorbim despre exodul angajaţilor. Cei din afară, ca să putem să-i aducem înapoi, nu se gândesc numai la salariu, ci şi la condiţiile de muncă – o asigurare de sănătate, alte beneficii extra-salariale. Un salariu bun în România ar putea ajunge la 1.500 – 2.000 de euro pe lună. În domeniul construcţiilor e o problemă de termen lung, iar firmele îşi fac socoteala pe ani de zile. În momentul în care faci o lucrare un an sau doi şi după aia nu faci nimic, atunci lucrătorii români din străinătate nu au cum revină. Este nevoie de predictibilitate, iar firmele din construcţii suferă de lipsa de constanţă”, a afirmat Erbaşu.

Conform datelor Institutului Naţional de Statistică, publicate la începutul lunii aprilie, câştigul salarial mediu nominal net a crescut, în februarie, cu 17,9% comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, până la valoarea de 2.933 lei. Față de ianuarie 2019, în cea de-a doua lună a acestui an, acelaşi câştig a scăzut cu 3 lei (-0,1%), potrivit Dcnews.ro.