De pensiile mărite vor beneficia doar pensionarii care beneficiază de legea 192/2015. Motivul acestei situații este faptul că doar pensiile în cazul cărora s-a reușit recalcularea se vor mpri, restul se vor achita retroactiv, când și celelalte calcule se vor finaliza. Directoarea Casei Județene de Pensii Galați spune că termenul limită pentru finalizarea calculelor tuturor dosarelor este de 30 septembrie 2019.

“De la 15 aprilie, se vor plăti inclusiv banii datoraţi retroactiv. Deocamdată vor intra în plată doar 1.400 de pensionari gălăţeni dintre cei 3.000 câţi beneficiază de aceste majorări. Calculele s-au făcut aleatoriu. S-a lucrat intens pentru ca aceşti bani să ajungă la oameni.

Ceilalţi vor primi imediat ce se finalizează calculele şi pentru ei, inclusiv sumele pe care le au de încasat retroactiv”, a spus aceasta.

De asemenea, ea a menționat că sunt vizați pensionarii care au ieșit la pensie în perioada 1 ianuarie 2011 și data la care a intrat în vigoare legea 221.

Casa Națională de Pensii a anunțat că pensionarii care se vor bucura de creșteri prin Legea 221, sunt cei care au realizat un număr determinat de ani în fosta grupă I de muncă sau au lucrat în condiții speciale.

De altfel, majorările pensiilor se mai aplică și românilor care au beneficiat de creșteri ale pensiei prin articolul 169 sau cei care au intrat la pensie după data de 1 ianuarie 2011 și care au avut ani de muncă în condițiile prevăzute la art. 30 alin.1, lit. D). e) și f) din Legea nr. 263/2010, potrivit Fanatik.ro.