Ministerul Muncii a anunțat că numărul dosarelor de recalculare a pensiilor care înregistrau întârzieri a scăzut la jumătate în ultimele 2 săptămâni.

În acest moment mai sunt 8.767 de dosare cu termene mult depășite față de cele 45 de zile prevăzute în lege, față de 14.452 de dosare, câte erau la jumătatea lunii noiembrie.

”În ceea ce privește numărul total de dosare de recalculare nesoluționate, precizăm că astăzi, la nivel național, sunt în lucru 22.937 de dosare, față de 42.127 în 15.11.2019”, precizează într-un comunicat de presă.

Ministrul Muncii și Protecției Sociale, Violeta Alexandru, a arătat că există localități în care nu mai sunt dosare de recalculare întârziate, dar persistă o problemă serioasă în Alba Iulia, județ care înregistrează 43% din numărul total de dosare restante.

Ea a susținut că în acest județ există o problemă de corupție în care au fost implicați mai mulți angajați, dar că această situație trenează de 5 ani.

Violeta Alexandru a menționat că urmează să clarifice situația managementului în vederea reducerii numărului încă mare de dosare întârziate: 3.771 din 8.767 înregistrate la nivel național.

Potrivit acesteia, că probleme sunt și în București, având în vedere că 20% din cifra restanțelor provine din Capitală.

Ministrul Muncii a anunțat că are în vedere înlocuirea din funcție a președintelui CNPP, conform sursei citate.