Preşedintele-ales al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a primit o scrisoare din partea Guvernului Dăncilă cu privire la noua propunere.

“Preşedintele-ales (al CE, Ursula von der Leyen -n.red.) a primit o scrisoare în această după-amiază. Înţelegem că noua propunere transmisă de actualul Guvern în exerciţiu nu este, în mod evident, susţinută de preşedintele României. Ţinând cont de provocările şi de oportunităţile care urmează, este în interesul nostru comun ca Europa să meargă înainte fără nicio întârziere”, a declarat un reprezentant al noii echipe a Comisiei Europene.

“Oricare va fi noul candidat român, el sau ea trebuie să fie acceptabil de către preşedintele-ales şi trebuie să reuşească să obţină susţinerea necesară în Parlamentul European. Europa trebuie să meargă înainte”, a precizat oficialul UE.

Viorica Dăncilă a confirmat că Victor Negrescu este noua propunere, însă Președintele Klaus Iohannis a afirmat că premierul demis nu are nicio legitimitate să propună un candidat pentru funcția de comisar european.