Efecte extrem de dure ale vinietei pregătite de către Primăria Capitalei. Jumătate de million de mașini din București, dar și din Ilfov urmează să fie interzise în centrul orașului. Datele statistice spun că în București, dar și în Ilfov sunt înmatriculate aproximativ 1,25 milioane de autoturisme înmatriculate, conform datelor de la 31 decembrie 2018 anul trecut. Astfel, jumătate dintre acestea vor avea interdicție de circulație în centrul Bucureștiului, complet sau în absența unei viniete.

444,647 de automobile cu motoare cu grad de poluare Euro 1, 2 și 3 nu vor mai avea dreptul să circule în zona centrală a orașului. Dintre acestea, 282.800 sunt autovehicule cu motor Euro 3, acestea urmând să aibă permisiunea de circulație doar dacă vor achiziționa o vinietă, anunță profit.ro.

Potrivit APIA, un autoturism diesel Euro3 are emisii NOx de 6 ori mai mari comparativ cu unul care respecta standardul Euro 6, nivel de poluare care este si mai mare (de zece ori) în cazul particulelor de funingine (PM).