Potrivit acestor date, banii câștigați în plus de români în 2018 față de 2017 nu au stat prea mult în conturile acestora, deoarece cheltuielile au crescut mai mult decât veniturile. De exemplu, impozitele și contribuțiile aproape s-au dublat.

Veniturile unei familii au trecut pentru prima dată de pragul de 4000 de lei pe lună în anul 2018 – 4200 de lei, cu 860 de lei mai mult ca în anul 2017. O creştere mare, de 25%, potrivit Institutului Naţional de Statistică.

Dar cheltuielile au crescut mai mult, cu 27,5% şi vedem de ce. Banii primiţi în plus s-au dus în special pe impozite, contribuţii şi taxe – aici avem o creştere de peste 90%, aproape o dublare a sumei de la un an la altul.

Această creștere a fost marcată și de către mutarea contribuțiilor de la angajator la angajat, dar și faptul au crescut dările, mai ales cele pentru bugetele locale, în anumite localități.

Statul încasează mai mult, dacă veniturile oamenilor cresc. Din 100 de lei cheltuiţi de o familie, 6 lei sunt daţi pe bunuri şi servicii de consum, iar procentul este şi aici în creştere, potrivit Știrilorprotv.ro.