Alertă meteo. Următoarea săptămână vine cu fenomene meteo de iarnă. Meteorologii spun că în săptămâna următoare trebuie să ne așteptăm la ploi, lapoviţă, ninsori şi vreme foarte rece.

Astăzi ne așteptăm la temperaturi mai reci decât cele normale pentru această perioadă, cu maximă între 9 şi 19 grade și minimă între -1 şi 8 grade. Joi se vor mai semnala ploi sub formă de aversă. În depresiuni vor exista chiar condiții de brumă. Tot astăzi la munte se anunță ploi puternice, iat temperaturile anunțate se vor încadra între 9 și 6 grade C.

Trebuie să ne așteptăm la ploi în anumite regiuni din țară și pentru ziua de vineri. Meteorologii avertizează că în zonele montane înalte va ninge, iar pe creste vântul va viscoli ninsoarea.

Pentru următoarea săptămână trebuie să ne așteptăm la maximele termice în medie între 12 şi 14 grade. Minima va fi în Muntenia, de 6 grade celsius.

Din data de 22 aprilie, temperaturile vor crește treptat atingâng chiar 20-21 grade. Ne așteptăm la vreme mai caldă între 25 și 28 aprilie. Minimile vor fi între 2 și 6 grade, cu tendiță de creștere la 7-8 grade.

Pentru intervalul 18-19 ne așteptăm la ploi slabe locale. Așadar, astăzi și mâine vom avea parte de vreme ploioasă.

Pentru săptămâna viitoare, în Transilvania meteorologii au anunțat vreme extrem de rece pentru această perioadă, minima fiind de -4-3 grade. Se vor semnala precipitaţii predominant sub formă de ploaie, în următoarea săptămână.

Pentru 20 aprilie, în regiunea Moldovei ANM anunță vreme rece, cu maxime de 10-13 grade. Vremea se va încălzi treptat. Cele mai ridicate valori vor fi în perioada 26 – 28 aprilie.