Autoritățile au anunțat că vor returna fostele taxe auto până vinery, 31 mai, desi termenul legal era 30 iunie. Proprietarii de autovehicule așteaptă de multă vreme sumele plătite cu ani în urmă în contul taxelor auto.

Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a anunțat că Executivul a alocat banii necesari pentru restituirea taxelor. Este vorba despre 700 de milioane de lei, restiturire care ar urma să aibă loc vineri, 31 mai 2019.

În metodologia de restiturire este stabilit că dobânzile să fie virate automat în conturile solicitanților după ce se dau sumele principale, în cel mult 15 zile de la data restituirii dar nu mai târziu de 30 iunie 2019, data limită.

Așadar, termenul-limită de 30 iunie este cel până la care absolut toți solicitanții vor primi și sumele principale, și dobânzile aferente. Dincolo de acest termen nu se mai calculează dobânzi, potrivit reglementării menționate.

Ce pot face șoferii dacă nu primesc acești bani înapoi, respectiv fostele taxe auto, timbrul de mediu și dobânzile aferente. Aproape nimic. Doar să aștepte, anunță dcbusiness.ro.

Dacă nu se respectă termenul de 31 mai rămâne oricum termenul legal de restituire de 30 iunie, iar nerespectarea oricăreia dintre aceste termene nu aduce după sine penalități pentru autorități, din simplul motiv că ele nu sunt prevăzute nicăieri. În cazul în care autoritățile nu vor restitui banii nici pe 31 iunie, nu va mai fi restituită nicio sumă nu se va mai aplica nicio dobândă din cauza lipsei unei noi reglementări, cel puțin deocamdată.