Întrebat astăzi despre această măsură, ministrul a evitat să dea un răspuns clar.  „Aici se va lua o decizie la nivel de Guvern vizavi de dată”, a spus Teodorovici, citat de news.ro. Acesta a confirmat însă că valoarea salariului minim va creşte la 2.080 de lei brut şi se va face diferenţiat în funcţie de vechimea în muncă şi de studii, în acest caz salariul minim va fi de 2.350.

Teodorovici a evitat să spună dacă o decizie în acest sens va fi luată vineri în coaliţia de guvernare. „Dacă se va lua o decizie va veni şi un act normativ în baza căruia acest salariu minim de va majora”, a precizat Teodorovici.

În ceea ce priveşte cea de-a doua rectificare bugetară din acest an, ministrul Finanţelor a spus că nu a discutat cu preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, despre acest subiect şi că săptămâna viitoare se definitivează discuţiile cu toate ministerele vizate de rectificare.

„Ideea este să ne menţinem sub 3 la sută ca şi deficit, 2,97, aşa cum am promis”, a spus Teodorovici. Acesta a precizat că deficitul bugetar estimat pentru anul 2019 este de 2,53 la sută.