Astfel, după 8 ani în care a condus operațiunile IKEA România în calitate de Retail Manager, Cornel Oprișan a acceptat o nouă provocare în cadrul IKEA Group: el va conduce un proiect de cercetare la nivel global, implementat de Inter IKEA Systems – Multi-channel transformation, în cadrul diviziei de Business and Customer Intelligence, Customer Insight Platform.

Stefan Vanoverbeke a preluat noul său rol în data de 1 septembrie, succedându-i în funcție lui Dragan Skalušević în calitate de Retail Manager IKEA SEE și va prelua în totalitate conducerea IKEA România de la 1 octombrie, când Cornel Oprișan va fi numit în noua funcție.

Anterior acestui rol, Stefan Vanoverbeke a deținut funcția de Retail Manager în IKEA Franța. El are o carieră de peste 15 ani în Compania IKEA; a început ca angajat în depozitul magazinului IKEA Zavantem din Belgia din perioada în care era student, apoi a fost director de magazin în IKEA Italia și Retail Manager în IKEA Polonia. Stefan Vanoverbeke a absolvit Universitatea Catolică din Leuven, Belgia, este licențiat în Inginerie Civilă și are un master în Sțiințe Sociale de la aceeași universitate.