Doar unul din 10 (10%) din acest grup a primit sfaturi profesionale, a constatat o cercetare Aviva. Emma Douglas, director pentru economii și pensii la Aviva, a declarat: „Strategiile și setările implicite vor răspunde nevoilor unei game largi de investitori – cu vârste, medii și niveluri de venit diferite – și, pentru mulți, pot fi alegerea potrivită”. 

Anunț despre pensie! Oamenii ar putea „să ignore și să uite” alegerile implicite în ceea ce privește nivelul contribuțiilor la pensie

Anunț despre pensie! Conform Birminghammail, cercetarea Aviva a inclus un sondaj, realizat de Ipsos, pe 3.000 de adulți din Marea Britanie. Furnizorul de pensii și-a exprimat îngrijorarea că oamenii ar putea „să ignore și să uite” alegerile implicite în ceea ce privește nivelul contribuțiilor la pensie, vârsta de pensionare și investițiile, convinși, în mod greșit, că pensia le este garantată conform aștetptărilor lor.

Cei care se încadrează la noua pensie de stat trebuie să aibă cel puțin 35 de ani de muncă

Pentru a încasa orice tip de pensie de stat în Marea Britanie este nevoie de o perioadă de minimum zece ani cotizați la stat, iar pentru a beneficia de pensia de stat întreagă trebuie să fi achitat contribuțiile la asigurările sociale timp de 30 de ani. În plus, oamenii care se încadrează la noua pensie de stat trebuie să aibă cel puțin 35 de ani de muncă achitați la stat.

Pensia de stat oferă un venit impozabil obișnuit pentru tot restul vieții, de îndată ce se atinge vârsta pensionării. Unii oameni aleg să amâne ieșirea la pensie, continuând să lucreze.  ”Pandemia a dovedit că orice se poate întămpla. Amânarea planurilor de pensionare pentru mai târziu ar putea însemna să rămâi pe dinafară”, spune AViva pe site.

Vârsta pensionării la stat este, în prezent, de 66 de ani, atât pentru bărbați, cât și pentru femei, dar mulți dintre cei care ies la pensie trebuie să aibă de o parte fonduri suplimentare, având în vedere că banii de pensie nu asigură întotdeauna un trai decent. Din acest motiv, experții spun că este important să știți cât de mult trebuie să puneți de-o parte pentru pensionare.

9 din 10 angajați economisesc mai puțin decât e necesar

Un think tank din Anglia a avertizat că 9 din 10 angajați din Marea Britanie economisesc mai puțin decât e necesar pentru un standard de viață decent la pensie. Conform Institutului de Studii Fiscale, cei cu vârsta între treizeci și patruzeci de ani se îndreaptă acum spre o pensionare cu probleme. De asemenea, ISF a avertizat că situația financiară destul de bună a pensionarilor de astăzi îi mulțumește pe guvernanți, iar acest lucru e îngrijorător.

 O mai mare flexibilitate în privința pensionării

Introducerea unor măsuri financiare lejere a oferit oamenilor o mai mare flexibilitate în privința pensionării, dar persoanele fizice, mai mult decât angajatorii sau firmele de asigurări, suportă adesea povara riscului performanțelor slabe ale investițiilor și duratei de viață incerte, adaugă Institutul de Studii Fiscale. IFS a lansat această evaluare a pensiilor în parteneriat cu Financial Fairness Trust, o organizație caritabilă care încearcă să rezolve problemele financiare și să îmbunătățească standardele de viață ale persoanelor cu venituri mici și medii.